انواع کابل های مخابراتی
انواع کابل های مخابراتی
کابل های مخابراتی نوعی ابزار هستند که برای برقراری ارتباطات از آن ها استفاده می شود. در طول تاریخ کابل های مخابراتی با پیشرفت های بسیار زیادی همراه بوده اند. اما بهتر است به جای آنکه بدانید کابل مخابراتی چیست، با چگونگی کارکرد انواع آن، آشنا شوید. کابل های مخابراتی در دو نوع مسی و نوری تولید می شوند و برای استفاده به روشهای هوایی و زمینی آن ها را به کار می گیرند.
شرکت آرین نور پارس انرژی در راستای مشاوره و فروش انواع کابل های مخابراتی، کابل های زمینی, کابل های هوایی و کابل های دریایی خدمات رسانی میکند.
توضیحات محصول
کابل مخابراتی چیست؟
کابل های مخابراتی نوعی ابزار هستند که برای برقراری ارتباطات از آن ها استفاده می شود. در طول تاریخ کابل های مخابراتی با پیشرفت های بسیار زیادی همراه بوده اند. اما بهتر است به جای آنکه بدانید کابل مخابراتی چیست، با چگونگی کارکرد انواع آن، آشنا شوید. کابل های مخابراتی در دو نوع مسی و نوری تولید می شوند و برای استفاده به روشهای هوایی و زمینی آن ها را به کار می گیرند.
کابل های هوایی: دارای روکش مستحکم جهت مقاوم سازی کابل در برابر بارندگی و نور خورشید می باشند. این کابل ها به صورت متداول به رنگ مشکی هستند و به واسطه روکش مقاوم، قابلیت خمش کمی دارند و شکننده تر می باشند
کابل های زمینی: که دارای رنگ طوسی هستند از نظر انعطاف پذیری در شرایط بهتری هستند و در محیط داخلی ساختمان کاربرد دارند
انواع کابل های مسی و ویژگی های آن
کابل های مخابراتی مسی داری مغزی های از جنس مسی بوده و به دو نوع هوایی و زمینی تقسیم می شوند.
با توجه به اینکه کابل های مسی هوایی بیشتر در معرض نور خورشید بارندگی قرار دارند، بر روی آن ها یک روکش قرار گرفته است تا مقاومت کابل در محیط های مختلف بالا برود و بتواند برای سال های متوالی مورد استفاده قرار بگیرد.
همین روکش که باعث مقاومت کابل می شود می تواند باعث کاهش انعطاف پذیری کابل شده که بیشتر برای محیط های بیرونی ساختمان ها از آن ها استفاده می شود.
کابل های مخابراتی مسی فقط در رنگ مشکی تولید شده و قطر مغزی در آن ها به چهار دسته تقسیم می شود.
کابل های زمینی با توجه به خصوصیاتی که دارند قابلیت خمش بیشتری داشته و از آن ها می توان برای محیط های داخلی ساختمان استفاده نود.
به طور کلی می توان گفت انواع کابل های مسی عبارتند از:
کابل ژله فیلد خاکی ( BFC )
کابل هوایی ساده ( AC )
کابل ایرک کانالی ( CUC )
کابل هوایی مهاردار ( SSC )
کابل ژله فیلد کانالی ( CFC )
کابل دوبل هوایی مهاردار ( DW )
نکته ای که در مورد کابل های مهاردار می توان به آن اشاره نمود این است که برای مقاومت بیشتر و جلوگیری از خمش زیاد کابل، یک سیم بکسل نیز در کنار زوج های به هم تابیده شده قرار گرفته است.
انواع کابل های مخابراتی نوری و ویژگی های آن
کابلهای فیبر نوری از رشته های باریک از جنس سیلیکا ( شیشه) و یا پلاستیک ساخته می شوند و می توانند با سرعت بالاتر دیتا و اطلاعات را منتقل نمایند.
کابل های مخابراتی فیبر نوری با توجه به نوع کاربردی که می توانند در محیط داشته باشند در انواع مختلفی برای داخل و یا خارج از ساختمان تولید می شوند.
کابل فیبر نوری بیرونی
کابل های فیبر نوری که در بیرون از محیط ساختمان مورد استفاده می گیرند معمولا دارای مقاومت نسبت به آتش سوزی و همچنین ضد رطوبت می باشند که می تواند استفاده از آن برای محیط های مختلف و داخل کانال ها را فراهم نماید.
با توجه به پیشرفت هایی که در تکنولوژی به وجود آمده است امروزه شاهد تولید کابل های فیبر نوری با مقاومت بالا و وزن بسیار کم هستیم.
این کابل ها برای کاربرد های هوایی، زمینی، دریایی و قرار گرفتن در زیر خاک تولید می شوند و معمولاً در انواع دو حالیت یا چند حالتی به بازار عرضه می شوند.
از دیگر ویژگی های کابل های مخابراتی فیبر نوری بیرونی می توان به دارای پوشش ضد جونده، امکان تحمل رطوبت بالا، تحمل محدوده ی دمایی منفی ۴۰ تا مثبت ۸۰ درجه و … اشاره نمود.
کابل های فیبر نوری درون ساختمان
با توجه به اینکه در محیط های داخلی محدودیت های زیادی وجود دارد، کابل های نوری مورد استفاده در این محیط ها باید از انعطاف بالاتری برخوردار باشند.
همچنین این کابل ها با توجه به اینکه در محیط های داخلی قرار می گیرند، فاقد روکش دارای مواد سمی و هالوژن ها هستند تا ایمنی محیط نیز بالا برود.
از انواع کابل های فیبر نوری داخلی می توان به تایت بافر، ریبون، اینتر کانکت، دراپ، توزیعی، رایزر و … استفاده اشاره نمود.
با توجه به احتمال آتش سوزی در محیط های مختلف برای از بین نرفتن ارتباطات، در ساخت کابل های فیبر نوری از مواد اولیه ای استفاده می شود تا مقاومت این کابل ها در مقابل آتش سوزی بالا برود.
تعداد زوج های کابل مخابرات
کابل های مخابراتی در تعداد زوج های مختلف تولید می شوند. سیم تلفن تک زوج با عنوان سیم رانژه شناخته می شود که بیشتر برای ارتباط برقرار کردن (بخت زدن) بین پورت های ترمینال های کروز استفاده می شود.
سیم تلفن دو زوج بیشتر برای ارتباط گوشی های تلفن با پریز تلفن مورد استفاده قرار می گیرند.
تقسیم بندی کابل مخابراتی از نظر تعداد زوج مطابق ذیل می باشد
کابل دو زوج |
کابل چهار زوج |
کابل شش زوج |
کابل ده زوج |
کابل پانزده زوج |
کابل بیست زوج |
کابل بیست و پنج زوج |
کابل سی و دو زوج |
کابل پنجاه زوج |
کابل صد زوج |
کابل دویست زوج |
تشخیص زوج سیم ها :
تشخیص زوج سیمها از روی رنگ آنها امکان پذیر است که به شرح ذیل می باشد:
رنگ زوج سیمها متشکل از ۵ رنگ اصلی و ۵ رنگ فرعی است که به ترتیب عبارتند از :
رنگهای اصلی :
سفید
قرمز
مشکی
زرد
بنفش
نگهای فرعی :
آبی
نارنجی
سبز
قهوه ای
طوسی
با ترکیب رنگها ی اصلی وفرعی می توان ۲۵ زوج تفکیک شده از هم داشته باشیم که زوج نشان دهنده اتصال است
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.